Nouchka Fontijn is een Nederlandse boksster in de middengewicht klasse. 14 jaar heeft zij op het allerhoogste niveau gebokst. Ze behaalde meerdere Europese titels en WK-medailles, en bracht als hoogtepunt twee Olympische medailles mee naar huis.

Ze eindigde haar carrière afgelopen zomer met in Tokio met een bronzen medaille. Zij heeft zich nu volledig toegelegd op het geven van presenties en clinics aan het bedrijfsleven.

Biografie

Nouchka Fontijn is geboren op 09 november 1987 in Rotterdam. Na een fijne jeugd waarin sport vooral voor het plezier werd ingezet, stapte zij in januari 2007 de boksschool binnen. Daar viel zij al snel op door haar talent en werklust.

In mei 2007 bokste Nouchka haar eerste wedstrijd in de middengewichtklasse. Vele trainingen en wedstrijden lagen aan de basis van haar successen.

In de zomer van 2016 ging ze als eerste Nederlandse vrouw naar de Olympische spelen, hier schreef ze geschiedenis door zilver te winnen.

5 jaar later wist Nouchka zich weer te kwalificeren voor de Olympische Spelen, ze sloot haar carrière af met een bronzen medaille in Tokio.

Tijdens haar bokscarrière heeft Nouchka de opleiding Fysiotherapie afgerond, en een opleiding tot personal trainer gevolgd.

Na haar laatste Olympische Spelen in Tokio begon ze gelijk aan een nieuw avontuur. Nouchka was een van de tien deelnemers van Special Forces VIPS; twee weken lang ging ze mee met de Special Forces op de zwaarste militaire training en ondervond ze aan den lijven waartoe een mens in staat is, verlegde ze haar grenzen en kwam ze oog in oog te staan met haar grootste angsten.

Niet zonder resultaat, Nouchka behaalde, samen met Tim Haars, de eindstreep.

Prestaties

Europees kampioen 2014, 2017,2018

Winnaar Europese Spelen 2015

Zilveren medaille op de Olympische Spelen Rio de Janeiro, 2016

WK zilver 2016, 2018, 2019

Bronzen medaille op de Olympische Spelen, Tokio 2021

Winnares Special Forces VIPS, 2021