Nouchka Fontijn

MINDSET IS EVERYTHING
Bokser

Nouchka Fontijn

Nouchka Fontijn is geboren op 9 november 1987 in Rotterdam. Na een fijne jeugd waarin sport vooral voor het plezier werd ingezet, stapte zij in januari 2007 de boksschool binnen. Daar viel zij al snel op door haar talent en werklust.

In mei 2007 bokste Nouchka haar eerste wedstrijd in de middengewichtklasse. Vele trainingen en wedstrijden lagen aan de basis van haar successen. Nouchka heeft het geluk gehad door de allerbesten begeleid te worden:  Abdul Fkiri en krachttrainer Hans Kroon zijn beiden experts in hun vak en zonder hun zou Nouchka niet zo succesvol zijn geweest.

In de zomer van 2016 ging ze als eerste Nederlandse vrouw naar de Olympische spelen, hier schreef ze geschiedenis door zilver te winnen.

5 jaar later wist Nouchka zich weer te kwalificeren voor de Olympische Spelen, en na 180 wedstrijden te hebben gebokst,  sloot zij haar carrière af met een bronzen medaille in Tokio.

Tijdens haar bokscarrière heeft Nouchka de opleiding Fysiotherapie afgerond, en een opleiding tot Personal trainer gevolgd.

Na haar laatste Olympische Spelen in Tokio begon ze gelijk aan een nieuw avontuur. Nouchka was een van de tien deelnemers van Special Forces VIPS; twee weken lang ging ze mee met de Special Forces op de zwaarste militaire training en ondervond ze aan den lijven waartoe een mens in staat is, verlegde ze haar grenzen en kwam ze oog in oog te staan met haar grootste angsten.

Niet zonder resultaat, Nouchka behaalde, samen met Tim Haars, de eindstreep.

Carriere Hoogtepunten:
EK Goud 2014, 2017, 2018
WK Brons 2014, WK Zilver 2016,2018,2019
OS Rio de Janeiro 2016: ZIlver, OS Tokyo 2021: Brons


Hieronder een mooi filmpje dat werd gemaakt in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokyo

Design your Life